Çıngıraklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un
- 15-20 adet bonbon şeker (Bayramlık şeker)
- Pasta süsü
- 7-8 parça tablet çikolata
Çıngıraklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, pudra şekeri, tereyağ, sıvı yağ ve vanilyayı bir kapta elinizle homojen bir kıvam alana kadar yoğurun.
- Üzerine kabartma tozu ve unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğurmaya devam edin. Kulak memesi kıvamında, dağılmayan bir hamur elde ettiğinizde hamur olmuş demektir.
- Bir adet yağlı kağıdı alıp tezgaha serin.
- Üzerine hamuru koyun ve üstüne bir adet yağlı kağıt daha serip hamuru iki kağıt arasında çok ince olmayacak şekilde açın.
- Ağzı geniş bir bardakla (ben kavanoz kapağı kullandım) yuvarlaklar kesin.
- Ortasını daha küçük bir kapakla kesin.
- Yağlı kağıda dizdiğiniz kurabiyelerin ortasındaki boşluğa birer tane şeker koyun ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-13 dakika pişirin. Üzerinin beyaz kalmasına dikkat edin. Şekerleri eriyen kurabiyeleri 10 dakika kadar oda ısısında bekletin. Bu sırada çikolatayı benmari usulü eritin.
- Soğuyan kurabiyelerin bir tanesinin içindeki boşluğa biraz pasta süsü koyun.
- Diğer kurabiyenin alt kısmına çikolatadan sürüp iki kurabiyeyi birbirine yapıştırın. Tüm kurabiyelere uyguladıktan sonra sıra oynamakta. Kurabiyeleri elinize alıp şıngır şıngır sallayın!
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.