Cips (Lavaştan) Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet lavaş
- 1 dolu tatlı kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım tatlı kaşı köri yahut 1 çay kaşığı köfte baharatı
- İsteğe nazaran 1 diş uygunca ezilmiş sarımsak
Cips (Lavaştan) Tanımı Yapılışı
- Fırını 180 derecede fanlı ayarda çalıştırıyoruz.
- Lavaş hariç tüm gereçleri karıştırıyoruz.
- Lavaşları üçgen olacak biçimde kesiyoruz.
- Sosları lavaşlara uygunca yediriyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye birbirlerine fazla değmeyecek formda tek tek diziyoruz.
- Fırının fanlı ayarında 15 dakika kadar pişiriyoruz. Denetimli pişirmekte yarar var yanabilir.
- Naneli yoğurt ile servis ediyoruz.