Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ciriş Boreği

Ciriş Boreği
0
70

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Ciriş Boreği Tarifi İcin Malzemeler

*Yarım kg ciriş
*2 soğan
*1 yemek kaşığı salca
*(Baharatlar)
*4 tane hazır yufka

Yufkanın arasına sureceğimiz sosun malzemeleri:


*1 su bardağı sut
*1 su bardağı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*2 yumurta

Ciriş Boreği Tarifi Yapılışı Once cirişeri doğruyoruz
Sonra suda bekletiyoruz biraz İcindeki bakteriler temizlensin diğer yandan yağı tavaya dokup soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
Doğradığımız cirişleri once suda biraz haşlıyoruz dirisi gitsin diye sonra tavaya koyuyoruz iyice ezilene kadar suyu cıkana kadar kavuruyoruz
İcine baharatlarını atıyoruz
Sonra tavanın icindeki cirişi kenara itekleyip suyun olduğu yere salcayı koyup eziyoruz iyice harmanlansın 10 dk daha kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz
2 tane yufkayı alıyoruz
Ustune hazırladığımız sosu kaşıkla azar azar dokuyoruz
Sonra fırcayla her yere dağıtıyoruz
Ustune diğer yufkayı da ortup 8 parcaya boluyoruz
1 5 yemek kaşığı ic harcını koyup rulo yapıyoruz
Ustune tekrardan kızarması icin hazırladığımız sosu suruyoruz
170 derecede uzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz Piştikten sonra hemen yemeyin havası insin yumuşak olursa daha guzel oluyor afiyet bal şeker olsun ☺
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,341Kullanıcılar
ali0035Son üye
Üst Alt