Ciriş Boreği Tarifi İcin Malzemeler
*Yarım kg ciriş
*2 soğan
*1 yemek kaşığı salca
*(Baharatlar)
*4 tane hazır yufka
Yufkanın arasına sureceğimiz sosun malzemeleri:
*1 su bardağı sut
*1 su bardağı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*2 yumurta
Ciriş Boreği Tarifi Yapılışı Once cirişeri doğruyoruz
Sonra suda bekletiyoruz biraz İcindeki bakteriler temizlensin diğer yandan yağı tavaya dokup soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
Doğradığımız cirişleri once suda biraz haşlıyoruz dirisi gitsin diye sonra tavaya koyuyoruz iyice ezilene kadar suyu cıkana kadar kavuruyoruz
İcine baharatlarını atıyoruz
Sonra tavanın icindeki cirişi kenara itekleyip suyun olduğu yere salcayı koyup eziyoruz iyice harmanlansın 10 dk daha kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz
2 tane yufkayı alıyoruz
Ustune hazırladığımız sosu kaşıkla azar azar dokuyoruz
Sonra fırcayla her yere dağıtıyoruz
Ustune diğer yufkayı da ortup 8 parcaya boluyoruz
1 5 yemek kaşığı ic harcını koyup rulo yapıyoruz
Ustune tekrardan kızarması icin hazırladığımız sosu suruyoruz
170 derecede uzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz Piştikten sonra hemen yemeyin havası insin yumuşak olursa daha guzel oluyor afiyet bal şeker olsun ☺
*Yarım kg ciriş
*2 soğan
*1 yemek kaşığı salca
*(Baharatlar)
*4 tane hazır yufka
Yufkanın arasına sureceğimiz sosun malzemeleri:
*1 su bardağı sut
*1 su bardağı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*2 yumurta
Ciriş Boreği Tarifi Yapılışı Once cirişeri doğruyoruz
Sonra suda bekletiyoruz biraz İcindeki bakteriler temizlensin diğer yandan yağı tavaya dokup soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz
Doğradığımız cirişleri once suda biraz haşlıyoruz dirisi gitsin diye sonra tavaya koyuyoruz iyice ezilene kadar suyu cıkana kadar kavuruyoruz
İcine baharatlarını atıyoruz
Sonra tavanın icindeki cirişi kenara itekleyip suyun olduğu yere salcayı koyup eziyoruz iyice harmanlansın 10 dk daha kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz
2 tane yufkayı alıyoruz
Ustune hazırladığımız sosu kaşıkla azar azar dokuyoruz
Sonra fırcayla her yere dağıtıyoruz
Ustune diğer yufkayı da ortup 8 parcaya boluyoruz
1 5 yemek kaşığı ic harcını koyup rulo yapıyoruz
Ustune tekrardan kızarması icin hazırladığımız sosu suruyoruz
170 derecede uzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz Piştikten sonra hemen yemeyin havası insin yumuşak olursa daha guzel oluyor afiyet bal şeker olsun ☺