Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çırp Dök Tavada Kolay Börek

Çırp Dök Tavada Kolay Börek
0
32

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Çırp Dök Tavada Kolay Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 50-100 gram kaşar peyniri
  • Çeyrek demet maydanoz (İsteğe bağlı)
Tavayı yağlamak için;
  • 2 +2 yemek kaşığı sıvı yağ yahut tereyağı

Çırp Dök Tavada Kolay Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kaşar peynirini rendeleyin, maydanozları yıkayıp doğrayın.
  2. Uygun bir kapta tuz ile yumurtayı çırpın, sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Un, kabartma tozu, maydanoz ve peyniride ek edip güzelce karıştırın.
  4. Yağladığımız yapışmaz tavaya hamuru dökün, kısık ateşte pişirdiğimiz altı kızaran böreği kapak yardımıyla çevirin.
  5. Böreği çevirdiğinizde tava yağlı değilse 2 yemek kaşığı yağ dökün ,kısık ateşte kızarana kadar denetimli pişirmeye devam edin.
Not : 26 cm den daha küçük bir tava kullanmamanızı öneririm.

Çırp Dök Tavada Kolay Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,239Mesajlar
30,153Kullanıcılar
hxhdbdbsbdzbSon üye
Üst Alt