Çırp Dök Tavada Kolay Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 50-100 gram kaşar peyniri
- Çeyrek demet maydanoz (İsteğe bağlı)
- 2 +2 yemek kaşığı sıvı yağ yahut tereyağı
Çırp Dök Tavada Kolay Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaşar peynirini rendeleyin, maydanozları yıkayıp doğrayın.
- Uygun bir kapta tuz ile yumurtayı çırpın, sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu, maydanoz ve peyniride ek edip güzelce karıştırın.
- Yağladığımız yapışmaz tavaya hamuru dökün, kısık ateşte pişirdiğimiz altı kızaran böreği kapak yardımıyla çevirin.
- Böreği çevirdiğinizde tava yağlı değilse 2 yemek kaşığı yağ dökün ,kısık ateşte kızarana kadar denetimli pişirmeye devam edin.
Çırp Dök Tavada Kolay Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı