Çıtır Baget Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet haşlanmış tavuk baget
- 2 adet büyük haşlanmış patates
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- Damak zevkinize göre
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 kase un
- 2 adet yumurta
- 1 kase galeta yada çıtır pane harcı
- Bol sıvı yağ
Çıtır Baget Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce tavuklarımızı önce tavada biraz kızartalım ve haşlayalım.
- Ardından patatesi haşlayalım patatesleri ezelim ve etlerimizi kemiklerden ayıralım ama kemikleri atmayalım.
- Etlerimizi tiftikleyelim sonra diğer malzemelerimizi katalım, yoğuralım.
- Ardından portakal büyüklüğünde harcımızdan alalım ve kemiğimize şekil verelim. Bütün hamurları kemiğimizin sayısına göre ayarlayalım ve şekil verelim
- Bütün harcımız bitene kadar aynı işlemi yapalım sonra harçlarımızı teker teker önce una sonra yumurtaya sonrada galeta ununa batıralım.
- Bütün hamurumuzu aynı işlem yaparak bitirelim ve kızartalım sıcak sıcak servis edelim yanına ketçap, mayonez ve sarımsaklı yoğurt çok yakışır afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.