Çıtır Baget Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk baget (Kanatta olabilir )
- Yarım su bardağı ekmek içi
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı galeta unu
- Yarım su bardağı su
- 1 adet yumurta
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı köri sosu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Ayçiçek yağı
Çıtır Baget Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikli 4 adet tavuk bagetlerinizi ve bir tutam tuzu ekleyip haşlayın kızarma esnasında içi çiğ kalmaması için.
- Kaynayan tavukları beklerken sizde bir tabağa ekmek içini, unu, galeta ununu, tuz, kırmızı toz biberi ve köri sos ile karabiberi ilave dip harmanlayın.
- Ardından bir kaba yumurtayı ve yarım su bardağı suyu ilave edin ve çırpın.
- Ardından haşlanmış olan tavukları önce önce yumurta harcına daha sonra unlu harca bulayıp, kızgın yağda kızartın. Şimdiden afiyet olsun deneyen herkese teşekkür ????.