bilgisayarci
FD Üye
Çıtır Börek (Tülayımdan) Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet hazır yufka
- 1 çay bardağı un
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta sarısı,susam çörek otu
- 1 su bardağı beyaz peynir kırığı
- 250 gram lor bir tutam maydanoz çay kaşığının ucuyla pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Baharatlar tercihe kalmış iç harcını da istediğiniz bir börek harcını kullanabilirsiniz patatesli, patlıcanlı,pırasalı,kıymalı tercih sizin
Çıtır Börek (Tülayımdan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sos materyallerin hepsi birbiriyle karıştırılarak çırpılır tereyağı eritilerek ilave edilir.
- Bir yufka açılır.
- Üzerine sostan boşluk kalmayacak biçimde her yerine sürülür ikiye katlanır.
- Tekrar sos sürülür.
- Üzerine süzgeçle her yerine ince katman halinde un serpilir.
- Kat yerine harç konur rulo biçiminde katlanır tepsiye ikiye bükülerek yerleştirilir.
- Bütün yufkalara tıpkı süreç yapılır üzerlerine yumurta sarısı ve zeytinyağı çırpılarak sürülür.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirilir. Afiyet olsun not akşamdan hazırlayıp 1 gece dolapta bekletilip sabah pişirirseniz daha çıtır oluyor.