Çıtır Burma Baklava (Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka
- 400 gram ince kıyılmış ceviz veya antep fıstığı
- 190 gram teremyağ
- 1 çay bardağı ayçicek yağı
- 3 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon
Çıtır Burma Baklava (Çok Kolay) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbet hazırlanır. Uygun bir tencereye şeker ve su konulup orta ateşte kaynatılır.
- Kaynamaya başlayınca en kısık ateşte 25 dk kaynatılıp limon suyu konulup kapatılır. Soğutulur.
- Sonra yufkaların paketi açılıp altına üstüne havlu kapatılır kurumaması için.
- Teremyağ eritilir soğutulur içine 1 çay bardağı ayçiçek yağı konulur.
- 2 yufka üstüste tezgaha konulur, kaşıkla biraz yağdan alınıp yufkanın üstüne dökülüp fırçayla dağıtılır. (sadece üstteki yufkaya yağ sürülecek).
- Kısa olan kenarda 2 cm boşluk bırakılıp iç malzemeden konulur. Boş bırakılan yer iç malzeme konulan yerin üstüne kapatılır.
- İnce oklava araya konulup sarılır. Sonra büzülür, oklava dikkatlice çıkarılır. Bıçakla istenilen büyüklükte kesilip tepsiye dizilir. (ben 3 parçaya böldüm)
- Malzeme bitene kadar aynı işlem uygulanır.
- En son kalan yağ fırçayla üstüne sürülür.
- Önceden ısıtılmış 185 derecede fansız ayarda en alt bölmede 25 dk pişirilir.
- Sonra tepsi en üstün bi alt bölmesine konulup 10 dk da bu şekilde pişirilir. (üstünün kızarması için)
- Pişen tatlı çıkarılır.
- İlk sıcağı geçince(birkaç dk sonra) soğuk şerbet dökülür birkaç saat dinlendirilir. Servis edilir.Not: fırın için verdiğim dakika ayarı kendi fırınıma göre olan ayar. Fırından fırına farklılık gösterebilir. Fırınınızın nasıl pişirdiğini biliyorsanız dakikaları ona göre ayarlayın lütfen.
Tarif için tuğba gamzeli melek e çok teşekkürler ederim.
Çıtır Burma Baklava (Çok Kolay) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı