Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Burma Baklava (Çok Kolay)

Çıtır Burma Baklava (Çok Kolay)
0
44

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
citir-burma-baklava-cok-kolay.jpg

Çıtır Burma Baklava (Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
İç malzeme:
  • 400 gram ince kıyılmış ceviz veya antep fıstığı
Arası ve üstü için
  • 190 gram teremyağ
  • 1 çay bardağı ayçicek yağı
Şerbeti:
  • 3 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon

Çıtır Burma Baklava (Çok Kolay) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbet hazırlanır. Uygun bir tencereye şeker ve su konulup orta ateşte kaynatılır.
  2. Kaynamaya başlayınca en kısık ateşte 25 dk kaynatılıp limon suyu konulup kapatılır. Soğutulur.
  3. Sonra yufkaların paketi açılıp altına üstüne havlu kapatılır kurumaması için.
  4. Teremyağ eritilir soğutulur içine 1 çay bardağı ayçiçek yağı konulur.
  5. 2 yufka üstüste tezgaha konulur, kaşıkla biraz yağdan alınıp yufkanın üstüne dökülüp fırçayla dağıtılır. (sadece üstteki yufkaya yağ sürülecek).
  6. Kısa olan kenarda 2 cm boşluk bırakılıp iç malzemeden konulur. Boş bırakılan yer iç malzeme konulan yerin üstüne kapatılır.
  7. İnce oklava araya konulup sarılır. Sonra büzülür, oklava dikkatlice çıkarılır. Bıçakla istenilen büyüklükte kesilip tepsiye dizilir. (ben 3 parçaya böldüm)
  8. Malzeme bitene kadar aynı işlem uygulanır.
  9. En son kalan yağ fırçayla üstüne sürülür.
  10. Önceden ısıtılmış 185 derecede fansız ayarda en alt bölmede 25 dk pişirilir.
  11. Sonra tepsi en üstün bi alt bölmesine konulup 10 dk da bu şekilde pişirilir. (üstünün kızarması için)
  12. Pişen tatlı çıkarılır.
  13. İlk sıcağı geçince(birkaç dk sonra) soğuk şerbet dökülür birkaç saat dinlendirilir. Servis edilir.Not: fırın için verdiğim dakika ayarı kendi fırınıma göre olan ayar. Fırından fırına farklılık gösterebilir. Fırınınızın nasıl pişirdiğini biliyorsanız dakikaları ona göre ayarlayın lütfen.
    Tarif için tuğba gamzeli melek e çok teşekkürler ederim.

Çıtır Burma Baklava (Çok Kolay) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt