Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Çıtır Arnavut Böreği

Çıtır Çıtır Arnavut Böreği

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
citir-citir-arnavut-boregi.jpg

Çıtır Çıtır Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane kabartma tozu
  • 2 su bardağı ılık su
İç harcı için;
  • Yarım kilo ıspanak
  • Yarım kilo pırasanın sadece yaprakları
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su
Üzeri için;
  • Sıvı yağ

Çıtır Çıtır Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce hamurumu hazırladım, eşit bezelere bölüp dinlenmeye bıraktım o sırada iç harcını hazırladım.
  2. Soğanımı hafif kavurdum ve salça ekledim biraz daha kavurdum ve pırasa ve ıspanaklarımı ekledim bir 3-4 dakika kavurduktan sonra suyunu döktüm, tuzunu ekledim ve suyunu çekince altını kapadım.
  3. Bezelerimi küçük küçük açıp hepsinin aralarını yağladım ve tek tek hepsini elimle açtırdım yağlandığı için kolayca çekiştirme ile açıldı.
  4. 4 parmak katlayıp katladığım kısma harcımdan koydum ve doladım. Yağladığım tepsime yerleştirdim.
  5. Aynı işlemi bütün yufkalarıma uyguladım. Tepsiye dizerken çok fazla sıkışık koymamaya dikkat ettim hamur kalmaması için.
  6. Kalan yağımı üzerine gezdirdim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirdim afiyet olsun ????
Çıtır Çıtır Arnavut Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı un2 tatlı kaşığı tuz1 tane kabartma tozu2 su bardağı ılık su İç harcı için Yarım kilo ıspanakYarım kilo pırasanın sadece yaprakları1 adet soğan1 yemek kaşığı domates salçası2 çay kaşığı tuzYarım çay bardağı sıcak su Üzeri için Sıvı yağ Arnavut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Çıtır Çıtır Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur İçin; 1 kilogram un2.5 su bardağı içme suyu1 tepeleme tatlı kaşığı tuz ayrıca Açılan Hamurların Arasına Sürmek İçin ; 250 gram tereyağı1 çay bardağı zeytinyağı İçi İçin; 1 demet pırasa ( 1 kilogram)1 çay kaşığı karabiber1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Gerçek Arnavut Böreği (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler *4 su bardağı ılık su *4 çay kaşığı tuz *Aldığı kadar un İç malzemesi: *Patates, soğan, kıyma, lahana, pırasa, ıspanak, kabak, patlıcan, ekşimik, siz bunlardan hangisi ile yapmak isterseniz Arasına ve üstüne: *Sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Boşnak Böreği (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *800 ml su *4 çay kaşığı tuz *Aldığı kadar un İçine; *Hangi malzeme ile isterseniz Üzerine; *Sıvıyağ Boşnak Böreği (Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı Hamuru tutun bir kenarda dinlensin Yarım saat sonra 3 parçaya bölün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Çarşaf Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 3 su bardağı un2 şu bardağı su (azar azar dökün)Tuz İç harcı; 3 orta uzunluk patates1 kaşık domatesli salçası1 kaşık biber salçasıYarım çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ4 kol maydanozTuzÇay kaşığı pul biberiÇay kaşığı karabiber Açmak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt