bilgisayarci
FD Üye
Çıtır Çıtır Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane kabartma tozu
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım kilo ıspanak
- Yarım kilo pırasanın sadece yaprakları
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Sıvı yağ
Çıtır Çıtır Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamurumu hazırladım, eşit bezelere bölüp dinlenmeye bıraktım o sırada iç harcını hazırladım.
- Soğanımı hafif kavurdum ve salça ekledim biraz daha kavurdum ve pırasa ve ıspanaklarımı ekledim bir 3-4 dakika kavurduktan sonra suyunu döktüm, tuzunu ekledim ve suyunu çekince altını kapadım.
- Bezelerimi küçük küçük açıp hepsinin aralarını yağladım ve tek tek hepsini elimle açtırdım yağlandığı için kolayca çekiştirme ile açıldı.
- 4 parmak katlayıp katladığım kısma harcımdan koydum ve doladım. Yağladığım tepsime yerleştirdim.
- Aynı işlemi bütün yufkalarıma uyguladım. Tepsiye dizerken çok fazla sıkışık koymamaya dikkat ettim hamur kalmaması için.
- Kalan yağımı üzerine gezdirdim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirdim afiyet olsun ????