Çıtır Çıtır Balkabağı Reçeli Tanımı İçin Gereçler
- 2 bardak kadar sönmüş kireç
- Kiresci sulandırmak için 8-10 lt su
- Balkabağı (Benim kabağımın soyulmuş hali 9, 5 kg)
- 8 – 8, 5 kg şeker
- 8 lt şerbeti için su
- 1 yemek kaşığı dolusu limon tuzu
- 650-700 ml lik 20-21 adet kavanoz
Çıtır Çıtır Balkabağı Reçeli Tanımı Yapılışı
- Akşamdan sönmüş kirece 8-10 lt su konulur, karıştırılır.
- Üzerine çıkan duru su kabakların üzerine dökülecek.
- Kabaklar soyulup hazırlanır.
- 2-3 mm kalınlığında, 3-4 cm uzunluğunda kesilip hazırlanır.
- Üzerine hazırlanmış kireçin duru suyu dökülerek 2 saate yakın bekletilir.
- 8 lt su, kazana kaynamaya konur.
- 8 – 8, 5 kg şeker ilave edilir.
- Kabaklar 3-4 su yıkanarak kazana kaynamaya konur.Arada karıştırılır.Kıvam alması 5 saate yakın sürüyor.
- Köpükleri sararmaya başlayınca kıvamı denetim edilerek kavanozlara paylaştırılır. Nefis, çıtır çıtır reçeli sevdiklerinizle hoş. Günlerde yemeniz dileğiyle ???? Afiyet olsun ????.