Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Çıtır Balkabağı Reçeli

Çıtır Çıtır Balkabağı Reçeli
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
citir-citir-balkabagi-receli.jpg

Çıtır Çıtır Balkabağı Reçeli Tanımı İçin Gereçler

  • 2 bardak kadar sönmüş kireç
  • Kiresci sulandırmak için 8-10 lt su
  • Balkabağı (Benim kabağımın soyulmuş hali 9, 5 kg)
  • 8 – 8, 5 kg şeker
  • 8 lt şerbeti için su
  • 1 yemek kaşığı dolusu limon tuzu
  • 650-700 ml lik 20-21 adet kavanoz

Çıtır Çıtır Balkabağı Reçeli Tanımı Yapılışı

  1. Akşamdan sönmüş kirece 8-10 lt su konulur, karıştırılır.
  2. Üzerine çıkan duru su kabakların üzerine dökülecek.
  3. Kabaklar soyulup hazırlanır.
  4. 2-3 mm kalınlığında, 3-4 cm uzunluğunda kesilip hazırlanır.
  5. Üzerine hazırlanmış kireçin duru suyu dökülerek 2 saate yakın bekletilir.
  6. 8 lt su, kazana kaynamaya konur.
  7. 8 – 8, 5 kg şeker ilave edilir.
  8. Kabaklar 3-4 su yıkanarak kazana kaynamaya konur.Arada karıştırılır.Kıvam alması 5 saate yakın sürüyor.
  9. Köpükleri sararmaya başlayınca kıvamı denetim edilerek kavanozlara paylaştırılır. Nefis, çıtır çıtır reçeli sevdiklerinizle hoş. Günlerde yemeniz dileğiyle ???? Afiyet olsun ????.
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt