
Çıtır Çıtır Börek Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo yufka
- 5 adet orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk soğan
- Tuz, karabiber, pulbiber
- Maydanoz
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağı
- Yarım çay bardağı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Çıtır Çıtır Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel patateslerimizi haşlayalım.
- Soğanları minik minik doğrayalım ve ocağa alalım.
- Bu sırada pişen patateslerimizi yeterlice ezelim.
- Kavrulan soğanların içine salçayı ek edip pişirelim.
- Patateslerimizi de içine atıp kavurmaya başlayalım.
- Baharatları ve maydanozu ekleyip karıştırıp soğumaya alalım.
- Sos için bütün gereçleri ekleyip karıştıralım.
- 1 yufkamızı alıp üstüne hazırladığımız sosu her yerine fırça yardımıyla sürelim.
- 2. Yufkamızı da 1. Yufkamızın üstüne serelim ve soslayalım.
- 8 eşit kesime keselim.
- İç harcımızı yerleştirdikten sonra sarma sürecine geçelim.
- Bütün yufkaları bu biçimde yapalım.
- Tepsiye serip yumurta sarısı sürelim ve isteğe nazaran susam çörekotu serpelim.
- 200 derecedeki fırınımıza 30 dakika pişirelim.
- Çıtır çıtır tadı olan böreğimizi fırından çıkartıp servise hazır hale getirelim. Şimdiden afiyet olsun hanımlar .