Çıtır Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 şişe maden suyu
- İçine
- Peynir
Çıtır Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sosu için; tüm materyalleri bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
- 1 adet yufkayı tepsiye serin. Kenarları üzerini kapatacak formda kalsın.
- Sostan biraz yufkaya serpin. Akabinde 1 adet daha yufkayı parçalayarak yerleştirin.
- Sostan ve peynirden içine serpin. Bu formda tüm yufkaları yapın.
- En son en alttaki yufkayla üzerini örtün.
- Tepside aksi çevirin ve bıçak yardımıyla dilimleyin. 1 şişe maden suyunu üzerine dökün.
- 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Çıtır Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı