Çıtır Çıtır Bülbül Yuvası Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket baklavalık yufka
- 200 gr çekilmiş fındık içi (Ceviz yada fıstıkta olabilir )
- 200 gr tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Ceviz içi
- 2 bardak şeker
- 2 bardak su
- 1 dilim limon
Çıtır Çıtır Bülbül Yuvası Tanımı Yapılışı
- Yufkalarımızı tezgahın üzerine açıyoruz.
- Ortasına fındık içi serpip oklavaya yufkamızı sarıyoruz (yada daha ince bir aparatınız varsa daha hoş olur )ve iki ucundan tutup büzüştürerek ortaya topluyoruz.
- Oklavadan çıkartıp ortadan ikiye kesip iki uçlarını birleştirip tepsiye diziyoruz. Tereyağ ve sıvı yağı bir tavaya alıp ocakta eritiyoruz.
- Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alıyoruz ve tatlımızın her yerine gelecek şekilde üzerine kaşıkla gezdiriyoruz.
- Orta kısmına ceviz içi koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Şerbet için şeker limon ve suyu bir tencereye alıyoruz ocakta 18-20 dk kaynatıyoruz.
- Daha sonra şerbeti soğumaya bırakıyoruz fırından çıkan tatlımız soğuduktan sonra şerbetini döküyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.Not şerbet ve tatlının ikisinin de soğuk olması gerekiyor daha çıtır olması için.