Çıtır Çıtır Dokusu İle Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Kadayıf için:
- 400 gram kadayıf
- 300 gram ceviz içi
- 100 gram tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Çıtır Çıtır Dokusu İle Kadayıf Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra 20-25 dakika kısık ateşte kaynatalım.
- Son olarak limonu ekleyip 5 dk kadar daha kaynatıp altını kapatalım.
- Kadayıftan bir tutam alıp uzunlamasına yayalım ve cevizi uç kısma yerleştirip sıkıca saralım. Bütün kadayıfı aynı şekilde saralım.
- Tereyağını eritip sıvı yağı ekleyelim.
- Yağ karışımını eşit şekilde kadayıf sarmaların üzerine gezdirelim. Fırça ile de sürebilirsiniz.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra yoğurt mayalama ısısındaki şerbeti gezdirelim.
- 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
- Üzerini ceviz parçaları ile veya fındık, fıstık ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.