Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır El Açması Börek

Çıtır Çıtır El Açması Börek
0
43

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
citir-citir-el-acmasi-borek.jpg

Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su (yumuşak ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak yaklaşık 1 su bardağı alıyor)
İçi için;
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur materyalleri yoğurma kaba alınır ve yavaşça su eklenerek yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilince üzeri örtülür ve 10- 15 dk dinlendirilir.
  2. Sonra dinlenen hamur yumurta büyüklüğünde (yaklaşık 60-65 gram) bezelere ayrılır.
  3. Bezeler tabak büyüklüğünde merdane ile açılır.
  4. Aralarına sıvı yağ sürülerek üst üste dizilir ve yarım saat kadar dinlendirilir.
  5. Bu sırada börek içi yapalım. Evvel yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda sotelenir ve altı kapatılır.
  6. Haşlanmış patates rendelenir.
  7. Soğuyan soğan üzerine eklenir ve baharatlar katılır. Düzgünce harmanlanır. İçimiz hazır.
  8. Dinlenen hamurlar sırayla el ile çekilerek büyütülerek incecik açılır.
  9. Bir ucuna iç harç konur ve rulo halinde sarılır ve tepsiye koyulur. Hepsi için tıpkı süreç yapılır.
  10. Üzerine sıvı yağ sürülüp tercihe nazaran susam ve çörek otu serpilir.
  11. Önceden ısıtılmış 190 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. ????.
Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

El Açması Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 5 su bardağı un2 tatlı kaşığı tuz2 su bardağı su (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak) İçi için; 4 haşlanmış patates1 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı tozbiber Hamuru yağlamak için; Sıvı yağTereyağ El...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
El Açması Börek Çıtır Çıtır (Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirkeAldığı kadar un İç malzemesi; Yarım kalıp 300 gram beyaz peynir Hamura sürmek için ; 1 çay bardağı sıvı yağ Üzerine sürmek için; 1 yemek kaşığı yoğurtSusam El Açması Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Oklavasız El Açması Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler 1 kilogram haşlamalık patatesYarım kilo orta yağlı kıyma1 orta uzunluk soğan1 tatlı kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyonBirer çay kaşığı karabiber ve toz tatlı kırmızı biberEser ölçüde tuz3 çorba kaşığı zeytinyağıYarım demet maydanoz Hamurun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurtaYarım çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı ılık su4 çorba kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı sirke1 çay kaşığı kabartma tozu1 çay kaşığı tuz5 – 6 su bardağı un İçi için; 250 gram kıyma1 adet kuru soğanPul biberKarabiberTuz El...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Patatesli Börek El Açması (Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için 4 su bardağı un1 çay kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1.5 çay kaşığı kuru mayaIlık su 1-1.5 su bardağı kadar (un markasına nazaran ölçü olarak değişkenlik gösterebilir) İç harcı için 4-5 adet haşlanmış patates1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,326Kullanıcılar
verliaqwSon üye
Üst Alt