Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yavaşça ekleyin)
- 1 çay bardağı sıvı yağ̆
- Yarım kilo ıspanak
- 1 büyük kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- 1 kalıp beyaz peynir (150gr)
Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için malzemeleri ele yapışmayan çok da yumuşak olmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Unlu tezgaha hamuru toparlayıp 12 eşit bezeye ayırıyoruz.
- İç harcını hazırlamak ıspanak ince kesilir, küçük küçük doğranmış soğanları beyaz peyniri baharatları ve biraz zeytinyağ ile harmanlanır.
- Bezeler 15 cm çapında açılır aralarına bolca sıvı yağ (isterseniz biraz tereyağ da eritebilirsiniz) sürülür ve üst üste biriktirilir.
- Bu aşama bitince hiç bekletmeden alttan ters yüz yapıp ilk hazırladığımız tabaktaki hamurlara başlıyoruz.
- Tezgahın üzerine bi adet hamur alıp bolca yağlı narin dokunuşlarla hamuru yırtmadan içten dışına doğru kenarlarından çekerek acıyoruz.Fırın tepsi büyüklüğü kafidir.
- Ispanaklı harcımızdan sadece bir tarafına bir sıra gezdiriyoruz ve o taraftan başlayarak boş olan kısıma doğru rulo halinde kıvırıyoruz.
- İstediğiniz şekli verebilirsiniz.
- Açtığınız bezenin kenarlarını çok inceltmediyseniz koparabilirsiniz.
- Üzerine artan sıvı yağdan veya yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20-25 dakika kızarana denk pişirin. Afiyet olsun.