Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Sarıyer Böreği

Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Sarıyer Böreği
0
84

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 1 su bardağı ve + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un (Kontrollü olarak)
Açmak için;
  • 100 gram tereyağı
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
  • 500 gram Ispanak
  • Peynir
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz (Peynir tuzlu olduğu için tadına bakarak ayarlayınız)

Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak içi için ıspanakları yıkayıp doğrayınız sonra soğanıda ince ince doğrayınız.
  2. Geniş bir tavaya zeytin yağını köyünüz ve soğanları pembeleşinceye kadar pişiriniz.
  3. Sonra içine ıspanakları ekleyip hafif pişiriniz fazla pişirmeyiniz sulanır, şayet sulanırsa suyunu sürünüz soğuduktan sonra peynirini ekleyiz.
  4. Sonra hamuru için kabınızın içine suyu ,unu ve tuzunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
  5. Hamuru 8 bezeye ayırıp 10 dakika dinlenmeye bırakınız. Pasta tabağı büyüklüğünde acınız ve her birinin üzerine tereyağını eritiniz ve sıvı yağıyla karıştırıp sürünüz.
  6. Sonra 10 dakika bekleyip hamuru elinizle çeke çeke acınız yırtılma olabilir sorun değil çok kolay açılacak içine hazırlamış olduğunuz içten koyup rulo yapınız.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecede pişiriniz.
Not: Pişirme mühleti fırından fırına değişir.

Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çıtır Çıtır El Açması Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler 6 su bardağı un3 yemek kaşığı sirke1.5 su bardağı su1 yumurta1 su bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuzYufkayı açmak için nişasta İç harcı için; 600 gram kıyma90 gram kuş üzümü2 adet kuru soğan20 gram dolmalık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler 15 adet baklavalık yufka İç harcı için; 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı150-200 gram kıyma1 adet kuru soğan2 çorba kalışı kuş üzümü (İsteğe bağlı)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber Sos için; 1,5 çorba kaşığı tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı süt2 adet yumurta1 silme yemek kaşığı tuzAldığı kadar un (yavaşça ekleyin) Aralarına sürmek için: 1 çay bardağı sıvı yağ̆ İç harç için: Yarım kilo ıspanak1 büyük kuru soğanTuzKarabiber1 kalıp beyaz peynir (150gr)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Ispanaklı Börek (Çıtır Çıtır El Açması Tadında) Tanımı İçin Gereçler 4 adet yufka Sosu için 1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı mısır yada buğday nişastası1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı su İçi 3 büyük bağ ıspanak1 adet küçük soğan1 kase peynir (ben biraz kaşar ve biraz tulum karıştırdım)1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Ispanaklı Çıtır Börek (El Açması Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler 6 adet yufka Sosu için; 1 su bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı sirke2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişasta İç harcı için; 800 gr ıspanak2 su bardağı lor peyniriTuzKarabiberPulbiber Üzeri için; Artan sos Ispanaklı Çıtır Börek (El...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,331Kullanıcılar
berenSon üye
Üst Alt