Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır El Açması Sarıyer Böreği

Çıtır Çıtır El Açması Sarıyer Böreği

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
citir-citir-el-acmasi-sariyer-boregi.jpg

Çıtır Çıtır El Açması Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yufkayı açmak için nişasta
İç harcı için;
  • 600 gram kıyma
  • 90 gram kuş üzümü
  • 2 adet kuru soğan
  • 20 gram dolmalık fıstık
  • Tuz ve karabiber
  • İsteğe bağlı patatesli ve peynirlide yapabilirsiniz.
Arasına ve üzerine sürmek için;
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
En son üzerine dökmek için;
  • Yarım şişe soda

Çıtır Çıtır El Açması Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Çıtır çıtır el açması sarıyer böreği sirke, su, sıvı yağ, tuz ve yumurtayı bir kaba alıp karıştıralım sonra onun üzerine unun yarısını döküp kabartma tozunuda ekledikten sonra diğer kalan unuda ekleyip güzelce yoğuralım.
  2. Yumuşak bir kıvamda hamur elde ettikten sonra ki bu arada ölçü tam ölçüdür lütfen sadık kalalım:)güzelce yoğurulmuş olan hamurumuzu 1saat dinlenmeye bırakalım.
  3. Diğer taraftan önce soğanları kavurup sonra kıymayı üzerine ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Üzerine sıcak su içerinde bekleyip yumuşamış kuş üzümlerini dolma fıstığını tuz ve baharatlarını ekleyip biraz daha kavurduktan sonra iç harcımızı tamamen soğuyuncaya dek dinlendiriyoruz.
  5. Diğer taraftanda sosumuzu hazırlamak için 2 su bardağı sütün içine 3 yumurtayı ve yağımızı ekleyip güzelce çırpıyoruz. Daha sonra 1 saat dinlenmiş hamurumuzu 10 bezeye ayırıyoruz.
  6. Hamurumuzu nişasta serpilmiş tezgahımızda tıpkı baklava hamuru açar gibi ince bir şekilde nişasta ile açtıktan sonra hamurumuzun yarısına sosumuzdan 3 yemek kaşığı gezdirdikten sonra sadece yarısına sürüp diğer sossuz yarısınıda onun üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz ( d şeklinde)
  7. Uzun düz olan kenarına iç harcımızdan koyup rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt sarılı fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
  8. Diğer hamurlarımızada aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan sosumuzdan böreğimizin üzerine sürüp yarım şişe sodayıda her yerine eşit gelecek şekilde döküp 190 derece önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun.
Çıtır Çıtır El Açması Sarıyer Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt