Çıtır Çıtır Konut Simidi Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay ay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 şu bardağı un
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 buçuk şu bardağı susam
- 1 çay bardağı su
Çıtır Çıtır Konut Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak su ,süt, sıvı yağ ,tuz, şeker ve maya düzgünce karıştırılır.
- Daha sonra un ağır ağır eklenir yoğrulur.
- Fotoğraftakiler üzere simit halleri verilir ve evvel hazırladığımız suya sonra susama batırılır.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.