elektronikci
FD Üye
Çıtır Çıtır Mesken Yöntemi Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1-3 kg kabak
- 2-2 kg toz şeker
- 3-1 avuç sönmemiş kireç
- Tahin
- Ceviz
- Toz antepfıstığı
Çıtır Çıtır Konut Metodu Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları soyup eşit uzunluklarda kavun dilimi üzere doğrayın.
- Bir kaba aldığınız kabakların üzeri geçecek kadar su ekleyin.
- Sönmemiş kireci diğer bir suya atın.
- Kireç kabın tabanına çökünce dikkatlice suyu öbür bir kaba alın.
- Bu suyun içine kabakları alıp 1gece bekleyin.
- Ertesi gün kireçli suda bekleyen kabakları süzün ve düzgünce yıkayın.
- Pişireceğiniz kaba kabakları, üzeri hafif geçecek formda suyu ve şekerini koyduktan sonra ağdalanana kadar pişirin.Uzun mühlet saklayabilirsiniz hava almayan saklama kaplarında afiyet olsun.