Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır Günlerce Yumuşamayan Tulumba Tatlısı

Çıtır Çıtır Günlerce Yumuşamayan Tulumba Tatlısı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
citir-citir-gunlerce-yumusamayan-tulumba-tatlisi.jpg

Çıtır Çıtır Günlerce Yumuşamayan Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
Şerbeti için:
  • 500 ml su
  • 1 kg şeker
  • Yarım limon suyu
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ

Çıtır Çıtır Günlerce Yumuşamayan Tulumba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbet için gerekli malzemeler karıştırılıp ocağa alınır ve kıvam alıncaya kadar kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Bir gece dolapta bekletilirse daha güzel olur.
  2. Hamuru için tencereye su koyalım içine tereyağ ve limon tuzunu ekleyip kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynayan tenceredeki suyun içine un konur ve karıştırılarak pişirilir.
  4. Pişen hamur ocaktan alınır karıştırılarak ılıtılır.
  5. Ilıtılan hamura önce nişasta sonra yumurtalar tek tek koyularak yedirilir.
  6. Hamur sıkma torbasına alınır ve soğuk yağın içine sıkılır,kısık ateşteki ocağa alınır. (kızarmaya başlayana kadar şekillerinin bozulmaması için karıştırılmaz. ).
  7. Kızarmaya başlayınca ocağın ateşi kısıktan orta yüksek duruma getirilir ve tulumbalar karıştırılarak kızartılır.
  8. Kızaran tulumbalar soğuk şerbetin içine alınıp biraz bekletilip çıkarılır. (2dk beklemesi yeterli).
  9. Tercihe bağlı üzerine yeşil fıstık serpiştirebilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun ????.
Çıtır Çıtır Günlerce Yumuşamayan Tulumba Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,949Kullanıcılar
SOPAROGLANSon üye
Üst Alt