Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava

Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava
0
50

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
citir-citir-kadayifli-baklava.jpg

Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket baklavalık yufka
  • 500 gram çiğ kadayıf
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 ,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbetini hazırlıyoruz.Tencereye şekeri ve suyu alıp kaynamaya bırakın.
  2. 5-10 dakika kaynadıktan sonra limon suyu ilave edip karıştırın ve ocağı kapatın.
  3. Tereyağını eritip içine sıvı yağ ekleyin karıştırın.
  4. Baklavalık yufkadan 2 yaprak alın üstte kalan yufkaya fırça yardımı ile her yerini eşit şekilde yağ sürün.
  5. Yufkanın kısa tarafına resimde olduğu gibi bir miktar kadayıf koyun ve ceviz serpin.
  6. Sarın ve 2 parmak kalınlığında kesip tepsiye yerleştirin.
  7. Tepsi dolana kadar aynı şekilde yufkaları hazırlayıp sarın ve kesip yerleştirin.
  8. Kalan yağı baklavaların üzerine sürün ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  9. Pişen tatlının ilk sıcağı çıkınca (5-10 dakika bekledik) soğuk şerbeti dökün.
  10. Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz ????.
Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt