Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket baklavalık yufka
- 500 gram çiğ kadayıf
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 150 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı şeker
- 3 ,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetini hazırlıyoruz.Tencereye şekeri ve suyu alıp kaynamaya bırakın.
- 5-10 dakika kaynadıktan sonra limon suyu ilave edip karıştırın ve ocağı kapatın.
- Tereyağını eritip içine sıvı yağ ekleyin karıştırın.
- Baklavalık yufkadan 2 yaprak alın üstte kalan yufkaya fırça yardımı ile her yerini eşit şekilde yağ sürün.
- Yufkanın kısa tarafına resimde olduğu gibi bir miktar kadayıf koyun ve ceviz serpin.
- Sarın ve 2 parmak kalınlığında kesip tepsiye yerleştirin.
- Tepsi dolana kadar aynı şekilde yufkaları hazırlayıp sarın ve kesip yerleştirin.
- Kalan yağı baklavaların üzerine sürün ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pişen tatlının ilk sıcağı çıkınca (5-10 dakika bekledik) soğuk şerbeti dökün.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz ????.