Çıtır Çıtır Kaşarlı Tavuk Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 1 tane tavuk göğsü (kıyma olarak çekilecek)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı galeta unu (kontrollü ekleyin)
- Pulbiber
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet yumurta
- Galeta unu
- Un
Çıtır Çıtır Kaşarlı Tavuk Köfte Tanımı Yapılışı
- Ben göğüs etini kasabımdan kıyma olarak çektirip alıyorum bu türlü bir imkanınız yoksa göğüs etini kesimlere kesip robottan çekerek hazırlayabilirsiniz.
- Köftesi için uygun bir kabın içine kıymayı alalım üzerine sarımsağı ve soğanı rendeleyelim.
- Baharatları (göz kararı kullandım) ve tuzu da döküp galeta ununu yavaş yavaş ekleyerek güzelce yoğuralım.
- İçinden çok büyük olmayan kesimler alıp yuvarlayalım ve avucumuzun ortasına alarak üzerine bastıralım.
- Ortasına peyniri yerleştirip kapatalım ve elimizle biçim verelim.
- Hazır olan köfteleri evvel una sonra yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayalım.
- Bol ve kızgın yağda orta ateş de çevirerek kızartalım.
- Fazla yağını alması için yağlı kağıt serilmiş tabağa alalım yanına patates kızartması yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.
Not; köftelerin içinin de güzelce pişmesi için çok kalın yapmayın ayrıyeten harlı ateş de kızartmayın!.