elektronikci
FD Üye

Çıtır Çıtır Kıl Biber Turşusu (Tam Ölçülü Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- Kıl acı biber
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 5-6 diş sarımsak
- Kaynar su
Çıtır Çıtır Kıl Biber Turşusu (Tam Ölçülü Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kavanoz ve kapaklarını kaynar suda bekletelim. Kapakları, kapatma aşamasına kadar hep suda sıcak tutalım ki iyi vakumlansın.
- Şişenin içine kıl biberleri sıkışık şekilde yerleştiriyoruz. Aralara sarımsak atıyoruz.
- Üzerine sırayla kaya tuzu, şeker ve sirkeyi döktükten sonra kavanozun ağzına kadar kaynar su doldurup sıcak suyun içinde bekleyen kullanılmamış kapaklarla iki geri bir ileri hareketle sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
- Arada kontrol ederek kapak atmadığından emin oluyoruz. Turşumuz birkaç gün içinde hazır. Afiyet olsun.