elektronikci
FD Üye
Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 1 büyük soğan ince doğrayalım
- 1 çay kaşığı tuz toz biber kara biber
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5 yufka
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı yağımızda kavuralım kıymayı ek edelim onlarada kavuralım. Tuzunu baharatları ek edelim altını kapatalım.
- Sos gereçlerini bir kaseye alalım çırpalım.
- Tepsimize yağlı kağıt serelim üzerine 1 yufkayı kenarlardan taşacak formda yayalım. Öbür yufkayı parçalayıp, yayalım ve kıymalı harçtan sostan dökelim.
- Sonra üzerine yine yufka harç yufka kıyma sırasıyla 2 kat kıyma serpiyoruz üzerine kalan yufkayı kapatalım sosumuzdan dökelim, kenardan taşan yufkaları üzerine kapatalım. Kalan sosu üzerine dökelim, böreği dilimleyelim.
- 180 derce fırında 45 dk kadar pişirelim fırından fırına fark edebilir deneyecek olanlara afiyet olsun.