Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Çıtır Kolay Yufkadan Patatesli Kol Böreği

Çıtır Çıtır Kolay Yufkadan Patatesli Kol Böreği
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
citir-citir-kolay-yufkadan-patatesli-kol-boregi.jpg

Çıtır Çıtır Kolay Yufkadan Patatesli Kol Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet yufka(ben 4 adet kullandım) daha az yada daha fazla da yapabilirsiniz
Sos için;
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat (kabarması için)
  • 1 yemek kaşığı sirke (çıtır olması için)
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
İç materyalleri;
  • 5-6 adet patates
  • 2 -3 adet kuru soğan
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyan
  • Nane( patatese çok yakışıyor kesinlikle deneyin)

Çıtır Çıtır Kolay Yufkadan Patatesli Kol Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak patatesleri haşlayalım ,kabuklarını soyup bir kabın içerisine alıp çatal yardımı ile sıcakken ezelim daha kolay olacaktır.
  2. Tavaya biraz sıvı yağ dökelim ,soğanları küçük küçük doğrayıp pişirelim.
  3. Rengi döndükten sonra salçasını ekleyip biraz daha kavuralım.
  4. Baharatları ekleyelim.
  5. En son patatesi ekleyip 1 -2 dakika kadar karıştıralım püre haline getirelim.
  6. Sosu için yumurta beyazını biraz çırpalım .
  7. Üzerine yağı ve sütüde ekleyip çırpmaya devam edelim.
  8. En son kabartma tozunu ve sirkeyi ekleyip bir kenara alalım.
  9. Yufkayı serelim üzerine sostan bir iki kaşık döküp gezdirelim.
  10. Fırça yardımı ile her yerine yayalım.
  11. Yufkanın bir kenarına katlayıp sos sürelim başka kenarında tıpkı halde yapalım.
  12. Soğuyan iç harcımızdan azar azar alıp uzun bir biçimde yufkaya koyalım harçlı tarafından sarmaya başlayalım.
  13. Yağlı kağıt sevdiğimiz tepsiye dizelim yufkalar bitene kadar tıpkı süreci yapalım.
  14. Böreği hazırladıktan sonra kalan için tamamını tepsinin üzerine gezdirelim.
  15. Sarısını ayırdığımız yumurtayı bir fırça yardımı ile üzerine sürelim.
  16. Evvelden ısıtılmış fırında 200- 220 derece de alt üst kızarana kadar pişirelim.
  17. Ben üzerine susamda serptim o sizin zevkinize kalmış isterseniz haşhaş tohumu yada çörek otuda kullanabilirsiniz sade bir biçimde de yapabilirsiniz.
  18. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz çıtır çıtır çok lezzetli bir börek oluyor.
Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt