Çıtır Çıtır Kolay Yufkadan Patatesli Kol Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet yufka(ben 4 adet kullandım) daha az yada daha fazla da yapabilirsiniz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat (kabarması için)
- 1 yemek kaşığı sirke (çıtır olması için)
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 5-6 adet patates
- 2 -3 adet kuru soğan
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyan
- Nane( patatese çok yakışıyor kesinlikle deneyin)
Çıtır Çıtır Kolay Yufkadan Patatesli Kol Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak patatesleri haşlayalım ,kabuklarını soyup bir kabın içerisine alıp çatal yardımı ile sıcakken ezelim daha kolay olacaktır.
- Tavaya biraz sıvı yağ dökelim ,soğanları küçük küçük doğrayıp pişirelim.
- Rengi döndükten sonra salçasını ekleyip biraz daha kavuralım.
- Baharatları ekleyelim.
- En son patatesi ekleyip 1 -2 dakika kadar karıştıralım püre haline getirelim.
- Sosu için yumurta beyazını biraz çırpalım .
- Üzerine yağı ve sütüde ekleyip çırpmaya devam edelim.
- En son kabartma tozunu ve sirkeyi ekleyip bir kenara alalım.
- Yufkayı serelim üzerine sostan bir iki kaşık döküp gezdirelim.
- Fırça yardımı ile her yerine yayalım.
- Yufkanın bir kenarına katlayıp sos sürelim başka kenarında tıpkı halde yapalım.
- Soğuyan iç harcımızdan azar azar alıp uzun bir biçimde yufkaya koyalım harçlı tarafından sarmaya başlayalım.
- Yağlı kağıt sevdiğimiz tepsiye dizelim yufkalar bitene kadar tıpkı süreci yapalım.
- Böreği hazırladıktan sonra kalan için tamamını tepsinin üzerine gezdirelim.
- Sarısını ayırdığımız yumurtayı bir fırça yardımı ile üzerine sürelim.
- Evvelden ısıtılmış fırında 200- 220 derece de alt üst kızarana kadar pişirelim.
- Ben üzerine susamda serptim o sizin zevkinize kalmış isterseniz haşhaş tohumu yada çörek otuda kullanabilirsiniz sade bir biçimde de yapabilirsiniz.
- Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz çıtır çıtır çok lezzetli bir börek oluyor.