Çıtır Çıtır Kruvasan (Katmer Poğaça) Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzerine)
- 2 su bardağı süt (Ilık)
- 1 su bardağı su (Ilık)
- 5 su bardağı un (lütfen denetim ekleyelim)
- 1/2 (yarım) paket bitkisel yağ (Yarım paket kâfi oluyor )
- 200 gr peynir, zeytin, sosis, çikolata (Arzuya nazaran. istenirse içi boş yapılabilir) kullanılabilir
- Yumurta sarısı
Çıtır Çıtır Kruvasan (Katmer Poğaça) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilınmış olan süt ve su ile mayayı karıştıralım.
- Şeker ilave edelim.
- Bu biçimde mayamız aktifleşecektir.
- İki yumurtayı kıralım.
- Birinin sarısını üzeri için ayıralım unu denetimli olarak ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim
- Hamuru toparlamak için elinize bir ölçü zeytinyağı alabilirsiniz.
- 40 dakika mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru iki eşit kesime bölelim.
- Sonra her birini 6’ya bölelim pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
- Üzerlerine oda ısısındaki 10 eşit modüle böldüğümüz margarinleri sürelim.
- Beş tane üstüste koyup ortalarını yağlayalım.
- En üste yağ sürmeden buzdolabında 10 dk bekletelim.
- Daha sonra dolaptan çıkan açtığımız bezeleri merdane yardımıyla büyültelim.
- Sonra istenilen boyutta keselim.
- İçlerine istenilen materyal konabilir yada boş olarak yapılabilir.
- 10 dk tepsi mayası geldikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- Evvelce ısıtılmış fırında fanlı ayarda 30-35 dk denetimli pişirelim. Afiyet olsun. ????.