Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır Kuşbaşılı Pide

Çıtır Çıtır Kuşbaşılı Pide
0
33

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
citir-citir-kusbasili-pide.jpg

Çıtır Çıtır Kuşbaşılı Pide Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya 10 gr
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı şeker
  • 4 veya 4 buçuk bardak un
  • 250-300 gram et
İç harcı için:
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 3 adet soğan
  • 1 çay bardağı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 5 diş sarımsak
  • 3 çay bardağı zeytin veya sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Çıtır Çıtır Kuşbaşılı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle pide hamurumuzu yoğuralım.
  2. Geniş bir kaba un hariç tüm malzemeleri alıp karıştıralım.
  3. Daha sonra 3 buçuk su bardağı unu ekleyip iyice soğuralım (ben 4 su bardağı un kullandım toplamda undan una farkedebilir siz kontrollü bir şekilde ilave edin)
  4. Ele yapışmayan yumusak bir hamur elde edelim.
  5. Daha sonra tezgaha alıp 4 -5 dk soğutalım kabımızı geri alıp streç filmle streçleyelim ve en az 1 saat mayalandıralım.
  6. Hamurumuz mayalanırken iç harcını hazırlayalım.
  7. Domates, biber, soğan, sarımsak ve maydanozu ayrı ayrı robottan geçirelim ama çok uzun süre geçirmeyelim ufak olmasın ben 5 saniye kadar robottan geçirdim isterseniz ince incede doğrayabilirsiniz
  8. Daha sonra hepsini bir kaba alalım üzerine sıvı yağ salça ve baharatları ekleyim kaşık yardımıyla karıştıralım ve dolaba kaldıralım etimiz olana kadar dinlensin.
  9. Kuşbaşı etimizi iyice ufak ufak doğrayıp ocağa alalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim eğer etimiz pişmemişse biraz daha su ekleyip pişirmeye devam edelim pişirdikten sonra biraz soğusun soğuyan etimizi hazırladığımız harca ekleyip karıştıralım.
  10. Hamurumuz mayalandıktan sonra 10 eşit parçaya bölelim sırayla bezeleyelim.
  11. İlk bezden başlayıp merdane yardımıyla uzunlamasına açalım.
  12. Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyalım.
  13. Hamurun üzerine hazırladığımız harçtan koyalım ve hamurun her tarafına gelecek şekilde yayalım.
  14. Daha sonra fırınımızı en yüksek ayarda iyice ısıtalım.
  15. Fırının en üst sırasına pideleri koyalım ve pişmeye bırakalım. 10 dk yeterli pişirmek için fırından fırına farklılık gösterebilir.
  16. Pişen pidelerimi tabaklara alıp servis edebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun????.
Çıtır Çıtır Kuşbaşılı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,654Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt