
Çıtır Çıtır Lahmacun Tadında Kıymalı Börek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- 1 kase sıvı yağ su karışımı
- 1 yumurta sarısı
- Susam yada çörekotu
- 300 gram kıyma
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Çıtır Çıtır Lahmacun Tadında Kıymalı Börek Tanımı Yapılışı
- Kıymayı hazırlamak için öncelikle biberleri soğanı maydanozu ve sarımsakları robottan geçiriyoruz. Kıymaya ekleyip baharatlarını da koyup karıştırıyoruz.
- Akabinde yufkayı açıp dört kenarını 2 parmak içeri kıvırıyoruz içine yağlı sulu karışımı sürüyoruz bir kenarına kıymalı harcı koyup sarıyoruz fotoğraflarda görüldüğü üzere.
- Sonra 4 parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Bu süreci tüm yufkalar için tekrarlıyoruz.
- Kalan sulu karışımı üzerlerine döküyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Birinci sıcaklığı çıkınca sıcacıkken servis ediyoruz afiyet olsun????????????????????.