Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır Nokul

Çıtır Çıtır Nokul
0
28

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Çıtır Çıtır Nokul Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt yada yoğurt kaymağı
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağ
  • 125 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Çay kaşığı ucuyla tuz
  • 3-3,5 su bardağı un
İçi için;
  • 2 su bardağı fındık,ceviz
  • 2 su bardağı kuru üzüm
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı.sıvı yağ

Çıtır Çıtır Nokul Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için su, maya ve şekeri derin bir kaba alıp karıştırın.
  2. Diğer gereçleri de ekleyelim.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Hamuru toplayıp üzerini örtün ve 30 dk. Dinlendirin.
  5. İç harcı için fındıkları taneli kalacak biçimde çekin.
  6. Üzümlerin suyunu süzün.
  7. Bir kasede çekilmiş fındık, üzüm ve şekeri karıştırın.
  8. Tereyağını eritin.
  9. Hamuru tekrar yoğurup 5 modüle bölün.
  10. Parçalardan birini unladığınız tezgaha alıp (diğerlerini üzeri örtülü biçimde bekletin) üzerine bir fırça yardımıyla tereyağlı karışımı sürüp üzümlü harçtan serpin.
  11. Uzun kenarından rulo biçiminde sarın.
  12. Ruloyu üç parmak kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  13. Kalan hamur kesimlerini da tıpkı halde açıp hazırlayın ve dilimleyip tepsiye dizin.
  14. Yumurta sarısının içine bir yemek kaşığı su ekleyip karıştırın ve fırçayla nokulların üzerine sürün.
  15. 190 derecede evvelce ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Çıtır Çıtır Nokul Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,797Mesajlar
29,861Kullanıcılar
RyZeSon üye
Üst Alt