Çıtır Çıtır Pamuk Üzere Tavuk Kalamar Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
- 1 adet yumurta
- 1 şişe içme sodası (maden suyu)
- 5 yemek kaşığı un
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
Çıtır Çıtır Pamuk Üzere Tavuk Kalamar Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğsümüzü julyen doğrayalım.
- Derin bir kaba alalım.
- Üzerine pul biber, kekik, tuz, karabiber ve istediğiniz baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
- Farklı bir kapta 1 adet yumurtamızı 1-2 dk çırpalım.
- Üzerine 1 şişe maden suyumuzu ekleyelim.
- Un, kabartma tozu ve karbonatı eklenip güzelce karıştırıyoruz.
- Homojen bir karışım elde ediyoruz.
- Bu karışım baharatlı tavukların üzerine döküyoruz.Bir hoş karıştırıyoruz.
- Üzeri streç sinema ile kapatarak 1 saat dolapta dinlendiriyoruz.
- Dinlenen tavuklarımızı sostan alıp kızgın yağda artlı önlü güzelce kızartalım.