Çıtır Çıtır Patates Topları Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet orta uzunluk patates
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- Tuz
- 1 çay bardağı nişasta
- 2 tane yumurta beyazı
- 1 çay bardağı galete unu
- 4 su bardağı sıvı yağı
Çıtır Çıtır Patates Topları Tanımı Yapılışı
- Patatesleri üzerine su ekleyip ocakta kaynatalım.
- Kaynayan patatesleri ezip 5 dk soğutalım.
Daha sonra soğuyan patateslerin üzerine yumurta sarısı, un, karabiber, pulbiber, tuz ekleyip karıştıralım. - Hazırladığımız püreyi toplar haline getirip evvel nişasta sonra yumurta beyazına daha sonra galete ununa koyup hazırlıyalım.
- Derin bir tenceremize yağımız koyup ocağın üzerinde kızgınlaşmasını bekliyelim.
- Kızgınlaşan yağımıza hazırladığımız topları koyup kızartalım.
- Hazırladığımız çıtır patates toplarını servis edelim.
Afiyet olsun.
Not:kızartıcağınız yağ patates toplarını geçsin yoksa toplar dağıla bilir.
Patates toplarını soğuk yemeyi de tercih edebilirsiniz fakat o zmn çıtırlığı gidebilir.