Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi (El Açması Lezzetinde)

Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi (El Açması Lezzetinde)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
citir-citir-patatesli-borek-tarifi-el-acmasi-lezzetinde.jpg

Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı (El Açması Lezzetinde) İçin Malzemeler

  • 3 adet günlük taze yufka
İç materyali için;
  • 4 adet patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için;
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı (El Açması Lezzetinde) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Süratli pişmesi için patatesleri soyarak küp küp doğrayıp haşlayalım.
  2. Haşlanmış patatesleri süzerek ezelim.
  3. İç harcı kavurmak için tavaya zeytinyağı ekleyip, ince ince doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım.
  4. Salçayı ekleyip kavurduktan sonra patates, tuz ve baharatları ek edip 2-3 dakika kavurup ocaktan alalım.
  5. Böreğin sosu için tereyağını tavaya alarak eritelim.
  6. Üzerine öteki sos gereçlerini ekleyip çırpalım.
  7. En son böreğin üzerine sürmek için sosumuzdan 3-4 yemek kaşığı tavamız da ayırmayı unutmayalım.
  8. İlk yufkayı tezgaha serip yarısına çokça sos sürüp ikiye katlayalım.
  9. Tekrar sos sürelim ve kenar kısımlarını hafif içe katlayarak dikdörtgen bir form elde edelim.
  10. Uç kısmına patates harcını ekleyip sıkı sıkı rulo halinde saralım.
  11. Sardığımız ruloyu 3-4 parmak kalınlığında kesip pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
  12. Üzerlerine ayırdığımız sosu sürelim.
  13. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı (El Açması Lezzetinde) Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt