elektronikci
FD Üye
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı (El Açması Lezzetinde) İçin Malzemeler
- 3 adet günlük taze yufka
- 4 adet patates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Tuz
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı (El Açması Lezzetinde) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Süratli pişmesi için patatesleri soyarak küp küp doğrayıp haşlayalım.
- Haşlanmış patatesleri süzerek ezelim.
- İç harcı kavurmak için tavaya zeytinyağı ekleyip, ince ince doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım.
- Salçayı ekleyip kavurduktan sonra patates, tuz ve baharatları ek edip 2-3 dakika kavurup ocaktan alalım.
- Böreğin sosu için tereyağını tavaya alarak eritelim.
- Üzerine öteki sos gereçlerini ekleyip çırpalım.
- En son böreğin üzerine sürmek için sosumuzdan 3-4 yemek kaşığı tavamız da ayırmayı unutmayalım.
- İlk yufkayı tezgaha serip yarısına çokça sos sürüp ikiye katlayalım.
- Tekrar sos sürelim ve kenar kısımlarını hafif içe katlayarak dikdörtgen bir form elde edelim.
- Uç kısmına patates harcını ekleyip sıkı sıkı rulo halinde saralım.
- Sardığımız ruloyu 3-4 parmak kalınlığında kesip pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
- Üzerlerine ayırdığımız sosu sürelim.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.Afiyet olsun.