Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Çıtır Patatesli Buzluk Böreği

Çıtır Çıtır Patatesli Buzluk Böreği
0
70

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Çıtır Çıtır Patatesli Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 4 orta uzunluk patates
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
Sos için;
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1yemek kaşığı sirke

Çıtır Çıtır Patatesli Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patatesler haşlanır. Bir yemek kaşığı tereyağına bir adet soğan kavrulur.
  2. Haşlanmış patatesler ezilerek soğanla birleştirilir. Tuz, karabiber ve pulbiber isteğe nazaran katılır. Böreğin iç harcı soğuması için dinlendirilir.
  3. Sos için başka bir kapta bütün materyaller uygunca karışan kadar çırpılır.
  4. Yufkalar serilerek evvel sos sürülür, daha sonra orta kısmına gelecek biçimde patatesli iç harç yerleştirilir.
  5. Yufka ortadan ikiye katlanır ve kalan kısmada sos sürülerek rulo formunda sarılır.
  6. Üç parmak kalınlık halinde kesilir tepsiye dizilir.
  7. Üzerine zeytinyağı sürülür ben bu kademede yumurta böreği sertleştirdiği için yalnızca zeytinyağı sürüyorum.
  8. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  9. Pişirmediğiniz kısmı buzluğa atarak saklayabilirsiniz çıkardığımız da birebir formda hiçbir bozulma olmayacaktır. Afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Patatesli Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt