Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Çıtır Patlıcanlı Börek

Çıtır Çıtır Patlıcanlı Börek
0
35

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
citir-citir-patlicanli-borek.jpg

Çıtır Çıtır Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet yufka
İç harcı için;
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Sosu için;
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

Çıtır Çıtır Patlıcanlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Böreğimizin iç harcı için derin bir tava içerisine sıvı yağımızı alalım, üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ilave ederek kavurmaya başlayalım.
  2. Yemeklik doğradığımız yeşil biber ve kapya biberi de ekleyelim ve 2-3 dakika soğanlarla birlikte kavuralım.
  3. Biberlerimiz kavrulduktan sonra kabuğunu soyarak küp küp doğradığımız domates ve biber salçasını da ilave ederek kavurmaya devam edelim.
  4. Çizgili soyup küp küp doğrayarak tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanlarımızın suyunu sıkalım ve tavamıza ekleyelim.
  5. Karabiber, tuz ve kırmızı toz biberi de ekledikten sonra karıştıralım. İç harcımızı patlıcanlarımız pişene kadar kavurmaya devam edelim.
  6. Patlıcanları da güzelce pişen iç harcımızı ocaktan alalım ve ayrı bir kaba aktaralım. Ayrı bir kaba aldığımızda daha hızlı soğuyacaktır.
  7. Böreğimizin sosu için uygun bir kase içerisine sıvı yağ, su, sirke ve unu ekleyerek güzelce çırpalım.
  8. Yufkamızın bir tanesini tezgah üzerine alalım, kenarlarından içe doğru katlayarak kare haline getirelim.
  9. Yufkanın her yerine gelecek şekilde sosumuzdan sürelim, kenarına iç harcımızdan yerleştirerek yufkamızı çok sıkı olmayacak şekilde rulo yaparak saralım. Diğer yufkalarımıza da sırası ile aynı işlemleri uygulayalım.
  10. Sarma işlemimiz bittikten sonra tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim.
  11. Ardından böreklerimizi eşit olacak şekilde keserek tepsimize yerleştirelim. Eğer böreklerinizin fazla olacağını düşünüyorsanız çift kilitli poşete yerleştirerek dondurucuya kaldırabilirsiniz.
  12. Böreklerimizin üzerine sürmek için kase içerisine aldığımız yumurta sarısının üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştıralım ve fırça yardımı ile böreklerimizin üzerine sürelim.
  13. Son olarak susam serpelim ve önceden 175°c ısıttığımız fansız fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  14. Nar gibi kızaran patlıcanlı çıtır böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun’.
Çıtır Çıtır Patlıcanlı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt