Çıtır Çıtır Peynirli Börek Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket yufka
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım kase beyaz peynir
- Yarım demetten biraz az maydanoz
- 1 kase yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağ
Çıtır Çıtır Peynirli Börek Tanımı Yapılışı
- Peynirlerimizi karıştırma kabına alıyoruz ve maydanozu küçük küçük doğrayıp üzerine ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Daha sonra görsellerde görüldüğü üzere en alta büsbütün bir tane yufkayı açıyoruz sos sürüyoruz daha sonra parçaladığımız yufkaları seriyoruz.
- Bir kat yufka üzerine yoğurt sosu üzerine parçaladığımız yufkaları gelişi hoş koyuyoruz iç harcımızı koyup üzerine yufka.
- İstediğimiz kalınlıkta bu sıralama halinde bitiriyoruz en son kenarlardan sarkan en alttaki yufkayla kapatıp kalan sosu döküyoruz.
- Evvelce ısıtılmış fırında 20 dakika kadar 200 derece de pişiriyoruz altı üstü kızarınca servis edebilirsiniz afiyet olsun
- İç harcı büsbütün size kalmış nasıl seviyorsanız içini kendinize nazaran ayarlayıp bütün yufka böreklerinde bu formda yapabilirsiniz.