bilgisayarci
FD Üye
Çıtır Çıtır Peynirli Katmer Börek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- Yumurta sarısı
- Susam
Çıtır Çıtır Peynirli Katmer Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tereyağı eritilir.
- Akabinde sos için gerekli olan bütün materyaller eklenir güzelce karıştırdıktan sonra 1 tane yufka serilir
- Hazırlanan sostan her yerine çokça sürülür tıpkı süreç 3 kata da uygulanır.
- Daha sonra 16 eşit kesime bölünerek ortasına peynir koyularak sarılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam atılır.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirilir.
- Buzlukta saklamaya uygundur ben yumurta sarısını sürüp susamda atıp buzlukta saklıyorum. Şimdiden afiyet olsun.