Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Çıtır Pırasalı Arnavut Böreği

Çıtır Çıtır Pırasalı Arnavut Böreği

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
citir-citir-pirasali-arnavut-boregi.jpg

Çıtır Çıtır Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler


Hamur İçin;
  • 1 kilogram un
  • 2.5 su bardağı içme suyu
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz ayrıca
Açılan Hamurların Arasına Sürmek İçin ;
  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
İçi İçin;
  • 1 demet pırasa ( 1 kilogram)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Çay kaşığının ucuyla pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 50 gram kadar lor peynir ya da yarım yağlı peynir

Çıtır Çıtır Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unu yoğurma kabına boşaltıyoruz, ortasını havuz gibi açıyoruz. Tuz ilave ediyoruz. 2 su bardağı suyumuzu ortaya döküp kenarlardan alarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz. Unun cinsine göre suyu az ya da çok çekebiliyor kontrollü bir şekilde suyumuzu ilave ederek hamurunuzu yoğurunuz.
  2. 10 dakika dinlendiriniz bu arada hamurumuzun aralarına sürmek için tereyağımızı yakmadan eritiyoruz üzerine sıvı ya da zeytinyağını ilave edip kenarda bekletiyoruz.
  3. Pırasalarımızı ayıklayıp, yıkayıp 2 milim civarı ince doğruyoruz. Tavamızın dibini kapatacak kadar sıvı yağ koyup pırasaları içine atıp birkaç dakika kadar kavuruyoruz, üzerine kapak kapatıp 5 dakika kendi suyuyla yumuşamasını bekliyoruz.
  4. Daha sonra kapağını açıp kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulan pırasalarımıza baharatlarını, tuzunu ve peynirini ilave ederek soğuması için bekletiyoruz.
  5. Bu arada dinlenen hamurumuzu 30 bezeye ayırıyoruz. Her bezeyi unlayarak merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  6. Derince 1 kaseye koyup üzerine 1 yemek kaşığı yağ sürüp ikinci hamuru açıp üst üste 15 kata aynı işlemi uyguluyoruz,her katın arasını yağlıyoruz, üzerini kapatıyoruz.
  7. Diğer 15 bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp tepsinin tabanını yağlayıp ilk yaptığımız 15 kat yağlı hamurların hepsini birlikte elimizle tepsi büyüklüğünde uçlarından çekerek açıyoruz.
  8. Ortasına kavurmuş olduğumuz pırasalı harcı eşit şekilde yerleştirip, ikinci 15 kat yağlı hamurunuzu harcın üzerine yine tepsi büyüklüğünde elimizle açarak yerleştiriyoruz.
  9. Kalan yağımızı hamurumuzun üzerine döküp fırçayla yayıyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika civarı pişiriyoruz sıcak olarak servis ediniz afiyet olsun ♥️
Not; Yağlı açılmış hamurlarımızı ve iç harcımızı akşamdan hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz sabahta tepsinize göre açıp misafirlerinize ya da kahvaltıya sıcak sıcak çıtır çıtır ikram edebilirsiniz.

Not; Aynı hamurdan tek ya da iki ,üç katlı yağlı hamur kullanarak, çarşaf böreği gibi sofra bezinde elle açarak Sarıyer böreği hazırlayabilirsiniz.

Çıtır Çıtır Pırasalı Arnavut Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt