
Çıtır Çıtır Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 4 dal pırasa
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Peynir
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
Çıtır Çıtır Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce pırasayı incecik kıyıp geniş bir kaba alalım. Üzerine kaynar su dökelim 10 dakika bekletip, süzgece alalım. Üzerine bol su gezdirip suyunu süzdürelim bir kenarda dursun.
- 1 soğanı doğrayıp biraz sıvı yağda kavuralım, yumuşayınca pırasayı ekleyelim, karıştırarak bir 4- 5 dakika kavuralım altını hafif açıp kavuralım.
- Tuz, biber ekleyip altını söndürüp ılımaya bırakalım. Ilıyınca biraz peynir ekleyelim (Hangi peyniri eklemek isterseniz hepsi olur) peynirsiz yapmak isterseniz eklemeyin.
- Yarım bardak su yarım bardak yağ ile karıştırıp yufkamızın heryerini yağlayalım bu karışımı sıkça karıştıralım ki yağ sürekli üste çıkıyor pırasayı her yerine yayalım.
- İki baştan biraz içe büküp, sıkıca rulo yapalım. Yağlı tepsiye koyup, üzerini yumurtlamayalım diğer iki parça yufkayıda bu şekilde yapalım 180 derecede 40-45dakika pişirelim böreğimiz hazır afiyetle.