elektronikci
FD Üye

Çıtır Çıtır Pratik Ispanaklı Börek Tanımı İçin Materyaller
- 25 tane baklavalık yufka
- 1 kilo ıspanak
- 2 tane soğan
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram margarin
- Kalan sos
Çıtır Çıtır Pratik Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel böreğin harcını hazırlıyoruz.
- Soğanları doğruyoruz pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Akabinde 3-4 su yıkadığımız ıspanakları pembeleşen soğanların içine katıyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Akabinde tuz ve baharatlarını ekliyoruz ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Sosumuza başlayalım. Margarini tavaya alıp eritiyoruz. Kasemize sıvı yağ ve sütü aldıktan sonra eriyen yağımızı içine döküp karıştırıyoruz sosumuz hazır.
- 1. Yufkamızı alalım, sosumuz dan alıp fırça yardımıyla her yerine yayalım.
- Üzerine 2. Yufkayı koyalım tekrar sosumuzdan 3. ve 4. yufkayı üst üste koyup sostan koyduktan sonra 5. yufkaya sostan koymayalım.
- Ispanaklı harcımızdan koyup rulo halinde saralım.
- U biçimini verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Başka böreklerimizi de tıpkı biçimde hazırladıktan sonra kalan sosumuzu da üzerlerine döküyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana dek pişirelim.
- Birinci sıcaklığı gittikten sonra dilimleyerek servis tabağına alalım ???????????? Afiyet olsun ????????????
Çıtır Çıtır Pratik Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı