![citir-citir-salatalik-tursusu.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/14/citir-citir-salatalik-tursusu.jpg)
Çıtır Çıtır Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
1 litrelik kavanoz için;
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay bardağına yakın üzüm sirkesi
- 1 silme tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım baş sarımsak
- 1 çay bardağı kaya tuzu
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 baş sarımsak
- İstenilen sebzeler (Salatalık, havuç, acı biber, domates, karnabahar…vs)
- Kaynar içme suyu
- 4-5 dal maydonoz
Çıtır Çıtır Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm malzemeler güzelce yıkanır aralarına acı biber ve sarımsak serpilerek kavanoza dikey şekilde dizilir. Sarımsak ve acı biberi ortadan ikiye keserseniz aromasını daha güzel verecektir.
- Üzerine sirke, tuz, şeker, limon tuzu eklenir. Kaynar içme suyu da eklenip maydanoz ile kapatılır. Kapağı sıkıca kapatıldıktan sonra koyu renk poşetin içine alınıp serin ve karanlık ortamda 12-15 gün bekletilir. Turşumuz yemeye hazır.
- Su mutlaka kaynar olmalı, çıtır olması için bu şart. Bulanık olmaması için içme suyundan koyulmalı. İstenilen sebzelerden yapılabilir ben salatalık ile yapmak istedim.
- Turşunun asit dengesi için şeker koyulabilir sirkenin ekşiliğini alır. Ben tercih ettim ve muhteşem oldu. Sebzelere 2-3 yerden bıçak ile kesik atılmalı ki; suyunu içine çabuk alsın. Afiyet şifa olsun.