Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği)

Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği)
0
36

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
citir-citir-sodali-katmer-borek-buzluk-boregi.jpg

Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tanımı İçin Gereçler

  • 4 tane yufka
Yufkaların ortasına sürmek için sos;
  • 200 ml sıvı krema yahut süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı maden suyu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
İçi için;
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
Sosu için;
  • 1 şişe maden suyu
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu, susam

Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir kaba su, maden suyu, sıvı yağ,süt ve tuzu aldım ve güzelce çırptım.
  2. Bir yufkayı tezgaha serdim ve üzerine sostan gezdirip fırçayla yaydım.
  3. Bu süreci 4 kat yufkayada yaptım. (dördüncü kata da sos sürüyoruz).
  4. Sonra bir bıçak yardımıyla yufkayı 4 e böldüm daha sonra istediğim büyüklükte tekrardan böldüm. (siz ne kadar büyüklükte istiyorsanız o biçimde bölebilirsiniz).
  5. Soslu yufkanın geniş kenarına karışımımdan koydum ve düz bir halde rulo halinde sardım.
  6. Katmer börekleri bir tepsiye aldım üstüne soda döktüm ve buzdolabında 1 saat beklettim.
  7. Daha sonra öteki bir fırın kağıdı serili tepsiye aldım ve üstüne yumurta sarısını sürdüm.
  8. Üstüne susam yahut çörek otu serptim ve evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.
Not: dondurucuda saklamak istiyorsanız üstüne soda dökmeyin.

Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt