Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tanımı İçin Gereçler
- 4 tane yufka
- 200 ml sıvı krema yahut süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı maden suyu
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- 1 şişe maden suyu
- Yumurta sarısı
- Çörek otu, susam
Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba su, maden suyu, sıvı yağ,süt ve tuzu aldım ve güzelce çırptım.
- Bir yufkayı tezgaha serdim ve üzerine sostan gezdirip fırçayla yaydım.
- Bu süreci 4 kat yufkayada yaptım. (dördüncü kata da sos sürüyoruz).
- Sonra bir bıçak yardımıyla yufkayı 4 e böldüm daha sonra istediğim büyüklükte tekrardan böldüm. (siz ne kadar büyüklükte istiyorsanız o biçimde bölebilirsiniz).
- Soslu yufkanın geniş kenarına karışımımdan koydum ve düz bir halde rulo halinde sardım.
- Katmer börekleri bir tepsiye aldım üstüne soda döktüm ve buzdolabında 1 saat beklettim.
- Daha sonra öteki bir fırın kağıdı serili tepsiye aldım ve üstüne yumurta sarısını sürdüm.
- Üstüne susam yahut çörek otu serptim ve evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.
Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı