Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tanımı İçin Gereçler
- 4 tane yufka
- 200 ml sıvı krema yahut süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı maden suyu
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- 1 şişe maden suyu
- Yumurta sarısı
- Çörek otu, susam
Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba su, maden suyu, sıvı yağ,süt ve tuzu aldım ve güzelce çırptım.
- Bir yufkayı tezgaha serdim ve üzerine sostan gezdirip fırçayla yaydım.
- Bu süreci 4 kat yufkayada yaptım. (dördüncü kata da sos sürüyoruz).
- Sonra bir bıçak yardımıyla yufkayı 4 e böldüm daha sonra istediğim büyüklükte tekrardan böldüm. (siz ne kadar büyüklükte istiyorsanız o biçimde bölebilirsiniz).
- Soslu yufkanın geniş kenarına karışımımdan koydum ve düz bir halde rulo halinde sardım.
- Katmer börekleri bir tepsiye aldım üstüne soda döktüm ve buzdolabında 1 saat beklettim.
- Daha sonra öteki bir fırın kağıdı serili tepsiye aldım ve üstüne yumurta sarısını sürdüm.
- Üstüne susam yahut çörek otu serptim ve evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.
Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.