bilgisayarci
FD Üye
Çıtır Çıtır Soğanlı Küçük Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 2 adet soğan
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Sumak
- Tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- Haşhaş
Çıtır Çıtır Soğanlı Küçük Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları yemeklik yahut sulandırmadan robotta ufaltarak doğrayalım .
- Üzerine yağını, tuzunu ,baharatını ek edip karıştıralım.
- Milföyden bir yaprak alalım enine 3 eşit kesime bölelim .
- Uç kısmına iç harçtan koyup sıkmadan rulo saralım .
- Alt kısmını biraz sabitleyin açılmasın çok????
- Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı pekmez karışımı sürelim, haşhaş serpelim .
- 200 derece çok hoş ısınmış fırında nar üzere kızarana kadar denetimli pişirelim.
Çıtır Çıtır Soğanlı Küçük Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı