Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır Su Böreği

Çıtır Çıtır Su Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Çıtır Çıtır Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*6 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay bardağından 1 parmak fazla süt
*Yarım çay bardağı su
*Yarım çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
*Alabildiği kadar un

İçi ;


*1 kase lor peyniri
*1 demet maydanoz
*1 tatlı kaşığıpul biber
*1 tatlı kaşığı tuz

Çıtır Çıtır Su Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Hamurunu yoğuruyoruz
*Kıvamı kulak memesinden biraz sert olacak
*Daha sonra 6 bezeye ayırın
*Ardından herbirini incecik açın ve kurumaması için gazete ile üstlerini örtün
*Daha sonra ocağa bir tencere su koyun ve kaynatın
*Yanınıza leğen ile soğuk su alın ve tezgaha temiz bir havlu sarın
*Açtığınız yufkaları 4 e bölüm ve su da haşlayın her hamuru kaynattıktan sonra soğuk suya atın ve şoklama olsun
*Parcalanmaması için
*Ardından havlunun üzerine alıp süzün
*Tepsinin altını yağlayın ve en altına kuru parçaları sarın
*Burada püf noktası hasladığınız hamurları iyi süzdürün ve her katmanına mümkünse yağ sürün
*Unutmadan birde bazı katmanlara kuru hamur koyun ki diğer hamurların ıslaklığını alsın
*Ardından 200 derecede ısınmış fırında üstü nar gibi kızarana kadar pişirin
*Ara sıra altına da bakın oranında kızarmış olması gerekiyor Afiyetler olsun ??
 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt