iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Çıtır Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*6 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay bardağından 1 parmak fazla süt
*Yarım çay bardağı su
*Yarım çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
*Alabildiği kadar un
İçi ;
*1 kase lor peyniri
*1 demet maydanoz
*1 tatlı kaşığıpul biber
*1 tatlı kaşığı tuz
Çıtır Çıtır Su Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Hamurunu yoğuruyoruz
*Kıvamı kulak memesinden biraz sert olacak
*Daha sonra 6 bezeye ayırın
*Ardından herbirini incecik açın ve kurumaması için gazete ile üstlerini örtün
*Daha sonra ocağa bir tencere su koyun ve kaynatın
*Yanınıza leğen ile soğuk su alın ve tezgaha temiz bir havlu sarın
*Açtığınız yufkaları 4 e bölüm ve su da haşlayın her hamuru kaynattıktan sonra soğuk suya atın ve şoklama olsun
*Parcalanmaması için
*Ardından havlunun üzerine alıp süzün
*Tepsinin altını yağlayın ve en altına kuru parçaları sarın
*Burada püf noktası hasladığınız hamurları iyi süzdürün ve her katmanına mümkünse yağ sürün
*Unutmadan birde bazı katmanlara kuru hamur koyun ki diğer hamurların ıslaklığını alsın
*Ardından 200 derecede ısınmış fırında üstü nar gibi kızarana kadar pişirin
*Ara sıra altına da bakın oranında kızarmış olması gerekiyor Afiyetler olsun ??
*6 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay bardağından 1 parmak fazla süt
*Yarım çay bardağı su
*Yarım çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
*Alabildiği kadar un
İçi ;
*1 kase lor peyniri
*1 demet maydanoz
*1 tatlı kaşığıpul biber
*1 tatlı kaşığı tuz
Çıtır Çıtır Su Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Hamurunu yoğuruyoruz
*Kıvamı kulak memesinden biraz sert olacak
*Daha sonra 6 bezeye ayırın
*Ardından herbirini incecik açın ve kurumaması için gazete ile üstlerini örtün
*Daha sonra ocağa bir tencere su koyun ve kaynatın
*Yanınıza leğen ile soğuk su alın ve tezgaha temiz bir havlu sarın
*Açtığınız yufkaları 4 e bölüm ve su da haşlayın her hamuru kaynattıktan sonra soğuk suya atın ve şoklama olsun
*Parcalanmaması için
*Ardından havlunun üzerine alıp süzün
*Tepsinin altını yağlayın ve en altına kuru parçaları sarın
*Burada püf noktası hasladığınız hamurları iyi süzdürün ve her katmanına mümkünse yağ sürün
*Unutmadan birde bazı katmanlara kuru hamur koyun ki diğer hamurların ıslaklığını alsın
*Ardından 200 derecede ısınmış fırında üstü nar gibi kızarana kadar pişirin
*Ara sıra altına da bakın oranında kızarmış olması gerekiyor Afiyetler olsun ??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.