Çıtır Çıtır Tahınlı Çörek (Kıbrıs Usulü) Tanımı İçin Gereçler
Hamur için;
- 3 bardak un
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) bardak sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çay bardağı ılık süt
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker (tatlı sevenler ölçüsü arttırabilir)
- Yumurta sarısı (beyazı hamura koyulabilir)
- Esmer şeker (yada iç harç kaldıysa üzerine sürebilirsiniz)
Çıtır Çıtır Tahınlı Çörek (Kıbrıs Usulü) Tanımı Yapılışı
- İlk evvel sütün içerisinde tereyağını eritelim ve sonra tüm hamur materyallerini geniş kaba alıp düzgünce yoğuralım.
- Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzun üzerini nemli bir bez ile örtüp 1 saat dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzu tezgaha alıp 16 eşit kesime bölüp merdane ile küçük bezeler açalım. ( bezeleri açarken kesinlikle un yardımı alınız).
- İçerisine tahin ve şekeri karıştırıp krema üzere olan harcımızı sürüyoruz ve rulo biçiminde sarıyoruz.
- Tüm hamura birebir süreci uyguladıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve şeker sürüp fırın tepsisinde 20 dakika daha dinlendiriyoruz.
- Dinlenen çöreklerimizi 180 derece alt üst ayarlı fırında yaklaşık 20 dk (alt üst kızarana kadar ) pişiriyoruz.
- Çöreklerimiz piştikten sonra fırından alıyoruz ve üzerine havlu( bez) örtüyoruz.