Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır Tahınlı Çörek (Kıbrıs Usulü)

Çıtır Çıtır Tahınlı Çörek (Kıbrıs Usulü)
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
citir-citir-tahinli-corek-kibris-usulu-6.jpg

Çıtır Çıtır Tahınlı Çörek (Kıbrıs Usulü) Tanımı İçin Gereçler


Hamur için;
  • 3 bardak un
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) bardak sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çay bardağı ılık süt
İç harcı için;
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker (tatlı sevenler ölçüsü arttırabilir)
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı (beyazı hamura koyulabilir)
  • Esmer şeker (yada iç harç kaldıysa üzerine sürebilirsiniz)

Çıtır Çıtır Tahınlı Çörek (Kıbrıs Usulü) Tanımı Yapılışı

  1.  İlk evvel sütün içerisinde tereyağını eritelim ve sonra tüm hamur materyallerini geniş kaba alıp düzgünce yoğuralım.
  2. Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuzun üzerini nemli bir bez ile örtüp 1 saat dinlendirelim.
  4. Dinlenen hamurumuzu tezgaha alıp 16 eşit kesime bölüp merdane ile küçük bezeler açalım. ( bezeleri açarken kesinlikle un yardımı alınız).
  5. İçerisine tahin ve şekeri karıştırıp krema üzere olan harcımızı sürüyoruz ve rulo biçiminde sarıyoruz.
  6.  Tüm hamura birebir süreci uyguladıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve şeker sürüp fırın tepsisinde 20 dakika daha dinlendiriyoruz.
  7. Dinlenen çöreklerimizi 180 derece alt üst ayarlı fırında yaklaşık 20 dk (alt üst kızarana kadar ) pişiriyoruz.
  8. Çöreklerimiz piştikten sonra fırından alıyoruz ve üzerine havlu( bez) örtüyoruz.
Çöreğimiz servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤️.
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt