Çıtır Çıtır Tavada Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 6 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 9-10 adet domates
- 4-5 adet biber
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 200 gram kıyma ( yağlı olursa daha iyi)
- İsteğe bağlı sarımsak
Çıtır Çıtır Tavada Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzla başlayalım.
- Hamur kabımıza un, tuz kabartma tozunu ve suyumuzu ek edip hamurumuzu yoğuralım.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Daha sonra beze yapıp üstünü örtelim.
- Lahmacun harcı mızı hazırlayalım.
- Domates, biber, soğan hepsini robottan geçirelim.
- Sırasıyla kıymamızı, salçalarımızı, baharatlarımızı, sıvı yağımızı ekliyoruz.
- Benim kıyma yağ sızdı o yüzden bir su bardağı sıvı yağ ekledim sizin kıymanız yağlı ise yarım bardak kâfi olur.
- Hepsini güzelce harmanlayalım.
- Bezelerimiz den bir adedini alıp ince tekrar açalım merdane yardımıyla başka taraftan da tavamızı ısıtalım.
- Isınan tavamıza açılan hamurumuza harçtan koyalım yayalım.
- Tavamıza alıp ağzını kapatalım.
- Orta kısık ateşte kapalı halde pişmeye bırakalım.
- Pişince ağzı açık bir dakika da o denli pişirelim.
- Diğer hamurlarımız da motamot bu formda yapıyoruz.
- Maydanoz limon ile servis ediyoruz.
- Soğursa tavada tekrar ısıtabilirsiniz.