Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Çıtır Tavada Lahmacun

Çıtır Çıtır Tavada Lahmacun
0
29

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Çıtır Çıtır Tavada Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için :
  • 6 su bardağı un
  • 3 su bardağı su
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
Lahmacun harcı için:
  • 9-10 adet domates
  • 4-5 adet biber
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 200 gram kıyma ( yağlı olursa daha iyi)
  • İsteğe bağlı sarımsak

Çıtır Çıtır Tavada Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzla başlayalım.
  2. Hamur kabımıza un, tuz kabartma tozunu ve suyumuzu ek edip hamurumuzu yoğuralım.
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Daha sonra beze yapıp üstünü örtelim.
  5. Lahmacun harcı mızı hazırlayalım.
  6. Domates, biber, soğan hepsini robottan geçirelim.
  7. Sırasıyla kıymamızı, salçalarımızı, baharatlarımızı, sıvı yağımızı ekliyoruz.
  8. Benim kıyma yağ sızdı o yüzden bir su bardağı sıvı yağ ekledim sizin kıymanız yağlı ise yarım bardak kâfi olur.
  9. Hepsini güzelce harmanlayalım.
  10. Bezelerimiz den bir adedini alıp ince tekrar açalım merdane yardımıyla başka taraftan da tavamızı ısıtalım.
  11. Isınan tavamıza açılan hamurumuza harçtan koyalım yayalım.
  12. Tavamıza alıp ağzını kapatalım.
  13. Orta kısık ateşte kapalı halde pişmeye bırakalım.
  14. Pişince ağzı açık bir dakika da o denli pişirelim.
  15. Diğer hamurlarımız da motamot bu formda yapıyoruz.
  16. Maydanoz limon ile servis ediyoruz.
  17. Soğursa tavada tekrar ısıtabilirsiniz.
Çıtır Çıtır Tavada Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt