
Çıtır Çıtır Tepsi Mantısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz tepeleme
- 1 çay kaşığı kabartma tozu tepeleme
- 1 yemek kaşığı sirke
- 6 çay bardağı un (siz denetim ederek ekleyin)
- 350 gr orta yağlı kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz karabiber pul biber
- 125 gr yumuşak tereyağı
- Yoğurt
- Sarımsak
Çıtır Çıtır Tepsi Mantısı Tanımı Yapılışı
- Hamur yapmak için bütün sıvı gereçleri bir ortaya getirip çırpıyoruz.
- Unu denetimli bir biçim de ekliyoruz.
- Hamuru ikiye bölüp üstüne pak bir bez örtüp 30 dk kadar dinlendiriyoruz.
- Hamurumuz dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz. 350 gr kıymanın üstüne küçük küçük doğradığımız soğanları ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz.
- İkiye böldüğümüz bezelerden biriňi alıp 3o- 35 cm kadar açıp 125 gr margarinin yarısını hamurun her yerine gelecek halde sürüp dikdörtgen halinde katılıyoruz. Başka bezeyi de birinci bezemiz üzere açıp yağlıyoruz.
- Yağladığımız hamurları buzdolabına kaldırıp 4- 5 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Akşam hamuru yapıp sonraki gün de yapabilirsiniz.
- Buzdolabından hamurların ikisini bir den çıkarmayın tek tek çıkarıp yapınız.
- Hamuru 26 cm uzunluğunda kare formun de açıp istediğiniz boyutta karelere ayırıyoruz. (açarken çok bastırmadan açın).
- Elde ettiğimiz kareleri parmak uçlarınızla hafifçe hal verip ortasına iç harcımızı bırakıp bohça formunda katlayıp tepsimize diziyoruz.
- Evvelce ısıtılmış fırında alt üst ayar da 210 derecede 35 dk pişiriyoruz.
- Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.