Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Çıtır Yaz Turşusu (5 Günde Hazır)

Çıtır Çıtır Yaz Turşusu (5 Günde Hazır)
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
5gunde-hazir-citir-citir-yaz-tursusu.jpg

Çıtır Çıtır Yaz Turşusu (5 Günde Hazır) Tanımı İçin Gereçler


1 kg lık konserve kavanozu için;
  •  2 kg salatalık (Sıkıca yerleştirilmiş salatalık)
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi (elma da olur)
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu (ince tuz olmaz)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 7-8 diş sarımsak

Çıtır Çıtır Yaz Turşusu (5 Günde Hazır) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Selaaam ????

Kornişon vaktini beklemeden minik salatalıklarla çıtır çıtır bir turşu turşu kurdum. 5 gün sonra yemeye hazır olsa da aylar sonra da açıp tüketilebilir. Ben 2 kg salatalık ile yaptım. 3 adet 1 lt lik, bir de yarımlık kavanoz oldu.
  1. Salatalıkları güzelce yıkayın. Sap kısmını derin olmayacak biçimde kesin.
  2. Kavanoza salatalıkları düzgünce yerleştirin. Ortalarına soyulmuş ve ikiye bölünmüş sarımsakları koyun.
  3. Kaya tuzu, limon tuzu, sirke ve şekeri ekleyin.
  4. Kavanozda eksik kalan yeri kaynar su ile doldurun.
  5. Kavanozu aykırı çevirip 1 saat kadar bu biçimde bekletin. Sonra düzeltin.
  6. Güneş görmeyen bir ortamda 1 hafta kadar bekletin. Hava çok sıcaksa, ağzını açtıktan sonra dolapta koruma edin.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt