Çıtır Çıtır Yaz Turşusu (5 Günde Hazır) Tanımı İçin Gereçler
1 kg lık konserve kavanozu için;
- 2 kg salatalık (Sıkıca yerleştirilmiş salatalık)
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi (elma da olur)
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu (ince tuz olmaz)
- 1 çay kaşığı şeker
- 7-8 diş sarımsak
Çıtır Çıtır Yaz Turşusu (5 Günde Hazır) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Selaaam ????
Kornişon vaktini beklemeden minik salatalıklarla çıtır çıtır bir turşu turşu kurdum. 5 gün sonra yemeye hazır olsa da aylar sonra da açıp tüketilebilir. Ben 2 kg salatalık ile yaptım. 3 adet 1 lt lik, bir de yarımlık kavanoz oldu.
- Salatalıkları güzelce yıkayın. Sap kısmını derin olmayacak biçimde kesin.
- Kavanoza salatalıkları düzgünce yerleştirin. Ortalarına soyulmuş ve ikiye bölünmüş sarımsakları koyun.
- Kaya tuzu, limon tuzu, sirke ve şekeri ekleyin.
- Kavanozda eksik kalan yeri kaynar su ile doldurun.
- Kavanozu aykırı çevirip 1 saat kadar bu biçimde bekletin. Sonra düzeltin.
- Güneş görmeyen bir ortamda 1 hafta kadar bekletin. Hava çok sıcaksa, ağzını açtıktan sonra dolapta koruma edin.